Een terugblik

Katrice

Katrice

Hoi iedereen, wat leuk dat je eventjes komt koekeloeren op mijn website. Ik wil je graag een beetje over mezelf vertellen. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd van keramiek en tekenen. Toen mijn oma mij een keer naar de kunstschool bracht, waar ik een keramiek cursus volgde (13 jaar lang boetseren), zei ze, dat ik mijn plekje had gevonden en helemaal in mijn element ben. De liefde voor detail begeleid me elke dag en inspireert me. De uitdaging daarin zit vooral in het filteren en focussen van deze inspiratie. Ik verlies mezelf graag in het detail en de variëteit.

Ik had nooit gedacht, dat ik deze stap ooit ga zetten en met mijn penselen en wat verf kaarten ga ontwerpen. Dus kwam het nooit in me op om de kunstacademie te volgen – het was een hobby waarvoor helaas vaak niet genoeg tijd voor was.

Ik ben altijd al door de natuur en water gefascineerd. Het geeft me energie, rust, ruimte. Zo ging water me ook verder begeleiden op een heel andere en mooie manier, met een watermanagement studie.

Alsnog bleef de wens iets met mijn creativiteit te gaan doen. Voor onze bruiloft in 2015 kreeg ik de kans de uitnodigingen te ontwerpen en samen met mijn man de decoratie uit keramiek. En dat was de vonk die het vuur weer deed branden. Ik probeerde het vuur te blussen maar het bleef maar branden.

Dus koos ik om een keramiek cursus draaien te volgen. Het leek me een mooie hobby, maar de wens om het meer dan een hobby te laten zijn bleef maar aan me knagen.

Tijdens mijn zwangerschap werd me snel duidelijk, dat ik graag wil dat mijn kind ook zijn dromen gaat volgen – ook al ga je af en toe onderuit. En zo nam ik het besluit om ervoor te gaan en hopelijk niet op mijn snufferd.

Net voor kerst 2018 had ik helaas nog geen tijd gehad om cadeaus te maken en dacht, dat ik misschien wat kaartjes kon maken. iets kleins maar wel persoonlijks. Dus haalde ik mijn aquarelverf uit de kast. Ik beleefde blije momentjes tijdens het schilderen – ook al had ik geen enkel idee welke technieken er bestaan. Mijn man suggereerde, dat ik dat ik de kaarten ook kon verveelvoudigen en kon verkopen. Deze gedachte kon ik niet loslaten. Ik speelde met kleuren en motieven en genoot van de diversiteit. Het ene motief kleurrijk, het andere abstract en de andere weer terughoudend – heel afhankelijk hoe het motief tegen me ‘praat’.

Door de steun van vooral mijn man, van mijn moeder en van mijn lieve familie en vrienden, lieve woorden en een portie moed ga ik nu naar het volgende avontuur. Ik hoop dat ik jullie wereld met kleur kan verrijken en een glimlach kan toveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *